• Profile 70308
  • Registered: 03/05/2024
    Last seen: 03/12/2025
Current references:
  • Referees Captain
    season 2024
    unit S/Y DAG Swan 77 feet

Chef
Deckhand Cook
Uncertain availability
Job offers received: 0
Citizenship: Italy
Salary Not declared

Personal data
Single 47 years, Non-smoker
Resident in: Trapani (TP) Italy
Sea experience
1 year
Seaman's book
References
approved: 1
Certificates of Competency
Education, languages
Bachelor's Degree
Italian English Spanish
IMO Courses / Certifications
STCW Basic Training (4 courses)
Boat license
Power Boat Coastal (2022)
Hotel skills
• Food Safety • Experience in restaurants • Sommelier Course
Qualified for sailboats

Experience 1 year

  • Period: 05/2024 - 07/2024
    Unit: S/Y DAG Swan 77 feet
    Use, area: Liguria And Corsica
    Role held: Sailor/chef
    Main Tasks: Management of the kitchen and the departments pertaining to it. Organization and planning of meals covering needs and specific requests. Organization and cleaning of all environments responsible for the management and organization of food. Optimal control of the operating temperatures of the various fridges and freezers.
  • Period: 02/2023 - 05/2023
    Unit: Grand solail 40ft
    Use, area: Ionian Greek islands, Cyclades, Sporades
    Role held: Sailor
    Main Tasks: Sailor and responsible for meals and cleaning Traduci
  • Period: 05/2022 - 09/2022
    Unit: M/Y KOALA 50 CHUCK
    Use, area: Charter in BALEARI ISLAND
    Role held: Chef/sailor
    Main Tasks: Management of the kitchen and the departments pertaining to it. Organization and planning of meals covering needs and specific requests. Organization and cleaning of all environments responsible for the management and organization of food. Optimal control of the operating temperatures of the various fridges and freezers.

Skills and abilities

  • Svolgo questo lavoro da un paio di anni dopo aver fatto delle scelte e preso delle decisioni inerenti la mia vita personale e professionale passata.Ho avuto sempre la passione per il mare e tutto quello che ne comporta... Oggi lavoro principalmente per passione e per acquisire sempre più conoscenza ed esperienza oltre l’aspetto economico.
    Further Abilities
    La mia capacità in cucina e’ Figlia di una grande passione....che con il tempo ho approfondito nello studio e nella formazione frequentando due corsi accademici in una nota scuola di cucina romana.La mia cucina spazia molto...ma mantengo il principio di base di quello ch’e’ la storia e la tradizione ,la cultura popolare nella rappresentazione di un piatto pur delle volte apportando un pizzico di innovazione ....di contemporaneita’ ,di modernità ....rimane il fatto del principio di non contraddizione : una carbonara e una matriciana sono tali....E NON ALTRO!
    Soft skills
    Amo il confronto e sono sempre disposto al dialogo e allo scambio di opinioni reciproco.
    Technical skills
    conoscenza delle varie tecniche di cottura degli alimenti,delle loro caratteristiche ,proprietà organolettiche e nutritive. Conoscenza della gestione,organizzazione,conservazione stoccaggio delle derrate alimentari ,i corretti modi di conservazione e suddivisione relativi alla tipologia degli alimenti strettamente legata allatemperatura di esercizio dei frigoriferi e congelatori.