• Profile 66220
  • Registered: 01/02/2023
    Last seen: 04/18/2024

Cook
Uncertain availability
Job offers received: 0
Passport: Italy
Salary Not declared

Personal data
Sposato/a 45 years, Non fumo
Resident in: Guadalajara Mexico
Sea experience
5 years 7 months
Seaman's book
NO Seaman's book
Certificates of Competency
NO Certificates of Competency
IMO Courses / Certifications
STCW Basic Training (4 courses)
First Aid
Education, languages
Middle School
Italian Spanish English
Boat license
NO Boat license
Qualified for sailboats
NOT qualified for sailboats

Boardings carried out

  • Period: 04/2023 - 05/2023
    Unit: MY Azimut 74 - Porto di Cala Palermo
    Use, area: Privato
    Role held: Cook/Cuoco
    Main Tasks: Cook/Cuoco
  • Period: 05/2022 - 10/2022
    Unit: MY Aicon 56 - Mediterraneo
    Use, area: Privato
    Role held: Cook/Cuoco
    Main Tasks: Cook/Cuoco
  • Period: 06/2021 - 10/2021
    Unit: Lagoon 42 Sailuxe Zubibbu (catamaran) - Marina Capo d'Orlando
    Use, area: Charter
    Role held: Cook/Cuoco
    Main Tasks: Cook/Cuoco
  • Period: 10/2019 - 01/2020
    Unit: SY Atrevido 22m - Uruguay
    Use, area: Privato
    Role held: Cook/Cuoco
    Main Tasks: Cook/Cuoco
  • Period: 04/2004 - 05/2005
    Unit: 278 m
    Use, area: MSC CROCIERE- Rhapsody
    Role held: Personal Trainer
    Main Tasks: Istruttore, Responsabile centro fitness, Personal trainer
  • Period: 06/2003 - 03/2004
    Unit: 275 m
    Use, area: MSC CROCIERE- Lirica
    Role held: Personal Trainer
    Main Tasks: Istruttore, Responsabile centro fitness, Personal trainer
  • Period: 12/2002 - 06/2003
    Unit: 204,70 m
    Use, area: MSC CROCIERE. Melody
    Role held: Personal Trainer
    Main Tasks: Istruttore, Responsabile centro fitness, Personal trainer
  • Period: 05/2001 - 11/2002
    Unit: 278 m
    Use, area: MSC Crociere, Rhapsody
    Role held: Personal trainer
    Main Tasks: Istruttore, Responsabile centro fitness, Personal trainer

Personal info

  • Culinary expert for more than 20 years in Gourmet, Molecular, Mediterranean and South Italian cuisine, cooking is more than a job. It's my passion! I really enjoy creating my dishes, each one is made with different emotions, it is not only feeding but also creating emotions for the guests! I consider myself a professional person, perfectionist, Pleasant, talented, Creative, Organized and very easy to adapt to any situation, always with the best attitude! I love Nature and the Ocean.

    Esperto culinario con esperienza di 20 anni in tipologie di cucina esclusiva, con passione nel servire pietanze di alta qualità e conoscenza delle tendenze culinarie. Massima capacità di pensare al di fuori degli schemi in fase di creazione di menù. Conoscenze approfondite in tema di materie prime, sapori e abbinamenti di cibi: esperto in cucina gourmet, molecolare, europea, italiana e tanto altro. Lavoro esclusivamente affiancato dalla mia spalla Maria Josè Ayala Ascencio nonchè mia moglie, esperta nel campo della ristorazione, aiuto cuoco, sala e cantante lirica certificata, messicana. Professionista di immersioni con certificazioni e free diving. Molteplici esperienze lavorative in giro per il mondo grazie ai numerosi viaggi come strumento per aumentare e migliorare le skills professionali. Totale disponibilità nel viaggiare o negli spostamenti a breve o lungo termine. Parlo italiano e spagnolo con livello madrelingua e inglese livello medio.

    Capacità di adattamento in nuovi contesti, capacità di problem solving, motivazione e tenacia a perseguire i propri obiettivi, capacità a lavorare in team, creatività e proattività, attenzione ai dettagli, flessibilità
    Empatia e flessibilità, capacità di lavorare in autonomia. Organizzazione e gestione del tempo, pianificazione e gestione di progetti, rispetto delle tempistiche date.
  • Attached documents available for reading
  • Other document
    Issuing date: 04/11/2024
  • Cv
    Other document
    Issuing date: 04/11/2024