• Profile 13814
  • Registered: 07/10/2007
    Last seen: 03/07/2024
  • Chef
  • Married 54 y.o. Non smoker
    Resident in: La Spezia (SP) Italy
    Passport: Italy
  • Available for additional task(s) as:
    Deckhand Pastrycook Second Cook Cook Purser
  • More skills:
    Food Safety Experience in restaurants
  • Uncertain availability
  • Fully Vaccinated against Covid-19
  • Expected salary: 4000-5000
  • Job Offers Received: 40
  • Speaking: Italian French English Spanish
  • Education: Tourism Technical School
  • Certificates of Competency:
    cuoco di bordo /chef/commissario di bordo
  • IMO Courses / Qualifications
    STCW Basic Training (4 courses)
    First Aid
    Awareness Famil. to Security
    Ship's Cook CoC
    patente entro le 12 miglia a motore commissario, cuoco di bordo, SECURITY AWARNESS food hygiene 3
  • Registered in 2° category in La Spezia as: Chef
    2 years 6 months on Seaman's Book
  • Navigation experience: 9 years 4 months
  • Qualified for sailboats
  • Power Boat Coastal issued in: 2007
  • Additional info
  • Personal Notes
    Estroverso,professionale,flessibile,abituato anche al lavoro sotto pressione e con persone di diverse nazionalita',puntuale pulito e preciso,esperienza di cucina 20 anni,l'ambizione piu grande:riuscire a trovare l'imbarco definitivo
  • Competencies
    lingue ,perito chimico industriale,qualifica professionale di cuoco,tecnico del turismo per i servizi di ristorazione,Pasticcere.
  • Soft skills
    direzione cucina ,club med,Mansioni principali G.O (GENTLE ORGANIZER) : - Organizzare con i capo servizio tutte le attività di intrattenimento - Servizio di ospitalità e ricevimento clienti - Partecipazione alle attività di animazione e spettacolo - Pubbliche relazioni con i clienti di diverse nazionalità
  • Organizational skills
    gestione cucina e personale di diverse nazionalita'(vedi c.v.)
  • Technical skills
    computer ,word,excel,office
  • Sea experience
  • Period: 04/2019 - 10/2019
    Unit: motor yacht,34mt,SANLORENZO
    Intended use, area: M/Y Les Bruxellois(Commercial)
    Role held: CHEF
    Main Tasks: GALLEY ADMINISTRATION,FOOD PRODUCTION,PURCHASING ,FOOD HYGIENE AND HACCP RESPONIBLE
  • Period: 07/2018 - 09/2018
    Unit: 47mt Motor yacht Hessen
    Intended use, area: M/Y Secret
    Role held: chef
    Main Tasks: CHEF,GALLEY,INTERIOR AND PURCHASING MANAGMENT
  • Period: 05/2018 - 07/2018
    Unit: explorer 40mt
    Intended use, area: M/Y Genesia(Private
    Role held: ship's cook
    Main Tasks: CHEF,GALLEY,INTERIOR AND PURCHASING MANAGMENT
  • Period: 05/2017 - 10/2017
    Unit: 37MT ADMIRAL(M/Y BECOOL2)
    Intended use, area: PRIVATO
    Role held: CHEF
    Main Tasks: CHEF,GALLEY,INTERIOR AND PURCHASING MANAGMENT
  • Period: 12/2016 - 05/2017
    Unit: TRIMARANO 56 MT (M/Y GALAXY OF HAPPINESS
    Intended use, area: PRIVATO
    Role held: CHEF
    Main Tasks: CHEF,GALLEY,INTERIOR AND PURCHASING MANAGMENT
  • Period: 05/2016 - 05/2016
    Unit: M/YOLMIDA-CODECASA 50MT
    Intended use, area: privato
    Role held: CHEF
    Main Tasks: CHEF,GALLEY AND PURCHASING MANAGMENT
  • Period: 11/2015 - 12/2015
    Unit: M/Y Ocean Pearl(Rodriguez 41mt)
    Intended use, area: multiproprieta' charter
    Role held: chef/boatshow Antigua e Barbuda
    Main Tasks: pulizia,HACCP,gestione cucina,gestione acquisti,
  • Period: 06/2015 - 10/2015
    Unit: Motor yacht Libra(Codecasa 43mt)
    Intended use, area: privato
    Role held: chef
    Main Tasks: pulizia,HACCP,gestione cucina,gestione acquisti,
  • Period: 06/2014 - 10/2014
    Unit: Sailing Yacht Ohana (Fizroi G50-50mt)
    Intended use, area: charter
    Role held: chef
    Main Tasks: pulizia,HACCP,gestione cucina,gestione acquisti,
  • Period: 04/2012 - 10/2013
    Unit: Motor yacht Prima(Columbus177,-54 mt)
    Intended use, area: charter
    Role held: chef
    Main Tasks: pulizia,HACCP,gestione cucina,gestione acquisti,
  • Period: 04/2011 - 10/2011
    Unit: Sailing Yacht Ohana(Perini Navi 43 mt)
    Intended use, area: charter
    Role held: chef
    Main Tasks: pulizia,HACCP,gestione cucina,gestione acquisti,
  • Period: 10/2010 - 12/2010
    Unit: Motor Yacht CandyscapeII(Viareggio Shipyard 62mt)
    Intended use, area: privato
    Role held: chef
    Main Tasks: pulizia,HACCP,gestione cucina,gestione acquisti,
  • Period: 07/2010 - 10/2010
    Unit: Sailing/Yacht Thalima,110 (Southern Wind Shipyard 34 mt)
    Intended use, area: privato
    Role held: chef
    Main Tasks: Chef e Marinaio
  • Period: 03/2010 - 06/2010
    Unit: Motor Yacht Grand Cru III (Benetti S.D.38mt)
    Intended use, area: privato
    Role held: chef
    Main Tasks: pulizia,HACCP,gestione cucina,gestione acquisti,
  • Period: 12/2009 - 03/2010
    Unit: Sailing/Yacht HeritageM(Perini 33mt)
    Intended use, area: charter
    Role held: All.ufficiale di navigazione/Chef:
    Main Tasks: pulizia,HACCP,gestione cucina,gestione acquisti,assistenza navigazione e ormeggi
  • Period: 05/2009 - 10/2009
    Unit: Motor Yacht Gitana (Baglietto 53mt), ora M/Y Blanca
    Intended use, area: privato
    Role held: chef
    Main Tasks: pulizia,HACCP,gestione cucina,gestione acquisti,
  • Period: 06/2008 - 10/2008
    Unit: Allestimento ed armamento M/YMaria Lavinia(ex Sarama) Baglietto 100
    Intended use, area: privato
    Role held: chef
    Main Tasks: pulizia,HACCP,gestione cucina,gestione acquisti,
  • Period: 06/2007 - 10/2007
    Unit: Sailing yacht Burrasca (Perini 56mt)
    Intended use, area: privato
    Role held: chef
    Main Tasks: pulizia,HACCP,gestione cucina,gestione acquisti,
  • Period: 07/2007 - 10/2007
    Unit: Motor yacht Leonardo (Azimuth100)
    Intended use, area: privato
    Role held: chef
    Main Tasks: pulizia,HACCP,gestione cucina,gestione acquisti,
  • Period: 07/2006 - 11/2006
    Unit: Motor-Yacht ‘’Kos’’(Benetti 36mt)
    Intended use, area: privato
    Role held: chef
    Main Tasks: pulizia,HACCP,gestione cucina,gestione acquisti,
  • Period: 05/2006 - 06/2006
    Unit: Motor-Yacht “Quattroassi (San Lorenzo108)
    Intended use, area: commerciale
    Role held: chef
    Main Tasks: pulizia,HACCP,gestione cucina,gestione acquisti,
  • Period: 10/2005 - 02/2006
    Unit: istituto alberghiero G.Casini La Spezia
    Intended use, area: istituto alberghiero G.Casini La Spezia
    Role held: chef
    Main Tasks: Docente di cucina di bordo
  • Period: 06/2005 - 10/2005
    Unit: Motor-Yacht F.x (San Lorenzo108')
    Intended use, area: privato
    Role held: chef
    Main Tasks: pulizia,HACCP,gestione cucina,gestione acquisti,